Відповідальність за опір "Беркуту": канал "Труба прорвало" виклав нібито інструктаж Труби людиною Портнова щодо справ Майдану

Телеграм-канал "Трубу прорвало" виклав аудіозапис нібито розмов ексочільника Труби та юриста Андрія Курися, якого представили, як людину Андрія Портнова, першого заступника глави адміністрації часів Януковича

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Телеграм-канал "Трубу прорвало"

"16 серпня 2019 року людина Портнова Андрій Курись пояснює Трубі як вчинити зі справами Майдану: необхідно розслідувати "вбивства беркуту", - йдеться у повідомленні.

Канал зазначає, що Курись в 2013 році був призначений Портновим прокурорм Миколаївської області і в розмові називає Портнова "товарищем", а також розповідає, що неофіційно працює в одній з держустанов.

"Він також пропонує "поклеїти" всі експертизи і рішення в справах Майдану", - йдеться у публікації.

Розшифровка розмови:

Труба: на вашу думку, шо делать з Майданівськими справами? Варіантів є два: перший варіант – це суто справи, які торкаються Майдану, залишити в відділі Генеральної прокуратури.

Курись: это надо изменить в части закон какой-нибудь, прописать…

Труба: перехідні, напевне, положення. Або якщо передавати їх сюди вирішити питання з переходом слідчих.

Курись: Надо еще смотреть, кто там следователь. Кто там расследует эти дела. Если вам передадут сейчас Горбатюка, что вы будете с ним делать?

Труба: Никогда.

Курись: Но, если у нас есть закон об амнистии одной стороны, по идеи для того чтоб уровнять у нас все, надо принять закон об амнистии с другой стороны. Либо отменить тот закон и тогда привлекать к ответственности всех, кто расстреливал милиционеров. Правильно? По другому я не знаю, каким образом. То есть, мы расследуем одну часть, а другую часть… Сколько у нас погибло милиционеров? Под сорок человек

Труба: да, гдето так

Курись: И плюс мы знаем, кто стоял за этим всем… Тоже, мне кажеться, это будет какая-то политическая воля, как у нас много в последнее время решается.

"Під час розмови зв’язковий Портнова дає зрозуміти, що саме ця справа цікавить "человека". Труба ж пропонує бути обережним, щоб його ніхто не помітив в ДБР", - зазначають в каналі.