Забродський пояснив, яку позицію залишили українські військові 18 лютого

Генерал-лейтенант та нардеп від "Європейської солідарності" Михайло Забродський прокоментував ситуацію з атакою росіянами українських позицій на Луганщині

Про це він сказав в ефірі програми "Великий ефір Василя Зими", передає Еспресо.TV.

"Ми з'ясували кілька неприємних моментів. По-перше, принциповий момент - залишення позиції нашими підрозділами. Ми ведемо мову про спробу захоплення одного зі спостережних пунктів. Він був залишений нашими підрозділами, і пан полковник це підтвердив, після того, як ми неодноразово поставили це питання. А ми все добре пам'ятаємо, що вчора, згідно з офіційними заявами керівників державного рівня, наші підрозділи позицію не залишали. Сьогодні це було спростовано і доведено, що дійсно позиції було залишено", - сказав депутат.

Також Забродський пояснив, що саме означає спостережний пункт.

"Назва свідчить саме про те, що це пункт призначений для спостереження, не для оборони, не для ведення вогню, лише за виключенням самооборони. Така система таких пунктів розташовується перед основною лінією оборони для того, щоб виключити несподіване наближення противника до переднього краю і випередити його. Таку ж функцію виконував той самий спостережний пункт, який була спроба захопити", - додав Забродський.