Літак із евакуйованими з Уханя українцями приземлився в Борисполі для дозаправки і попрямує до Харкова, - МВС

Літак рейсу PQ7302 з евакуйованими з Уханя громадянами України та іноземцями сів у міжнародному аеропорту "Бориспіль"

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Сьогодні зранку, 20 лютого, о 9:40 годині, український пасажирський літак спецрейсу "PQ 7302" із евакуйованими з КНР громадянами здійснив посадку в міжнародному аеропорту міста Бориспіль.

На борту літака авіакомпанії SkyUp перебувають 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. 

Борт дозаправиться пальним і вилетить у Міжнародний аеропорт міста Харків. За доповідями екіпажу та медперсоналу супроводу всі на борту літака здорові та можуть продовжувати політ.

Після прибуття усіма особами на борту буде пройдено належний прикордонний контроль із дотриманнням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньоі організації охорони здоров’я у спеціальній відокремлені зоні летовища.

Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції їх буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" у Полтавської області.

Протягом 14 днів там вони  перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки. Всі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог закону та рішення урядового штабу.