"Подивіться в очі тих, хто втратили своїх героїв": Порошенко закликав захистити цінності Революції Гідності

П'ятий президент України Петро Порошенко вшанував пам'ять Героїв Небесної сотні та закликав захистити цінності Революції Гідності

Про це передає Еспресо.TV.

"Всі хто, небайдужий, сьогодні в цей час зібрався тут для того, щоб вшанувати пам'ять загиблих українських героїв, які віддали своє життя для того, щоб Україна мала унікальну можливість. Рухатися далі, вперед і бути європейською країною. 6 років пройшло, з того часу, коли перемогла гідність і свобода. Ми завжди маємо пам'ятати, яку високу ціну заплачено за цю перемогу, бо 18-20 лютого 2014 року, були найбільш трагічні дні і години на цьому святому місці", - сказав Порошенко.

Він додав, що люди мають зробити все, для того, щоб справа заради якої, заплачена така висока ціна, щоб це було не дарма, бо зараз піднімають голову сили реваншу.

"Янукович з Московії благословляє чинну українську владу на реванш. Злочинці, які вбивали Героїв Небесної Сотні, обміняні волею чинної влади, випущені на волю. Моя позиція абсолютна чітка - подивитись в очі тих родин, які втратили своїх героїв. Подивіться, що зараз відбувається - адвокат Януковича став відповідальним за розслідування справ Майдану. Адвокати Януковича зараз переслідують героїв Революції Гідності", - зазначив експрезидент.

Він додав, що це лише можна зупинити єдністю.

"Нашою єдністю, лише коли ми  об'єднаємось навколо цінностей Революції Гідності та свободи. Влада, до сих пір не розібралась, що в країні війна. Називають події, які відбулись вчора і позавчора, провокаціями і намагаються в очах Путіна розгледіти мир і любов до України. Нічого ви там не побачите, крім війни і бажання знищити Україну. І не називайте це провокаціями, бо це війна за нашу рідну землю, державу. Війна за те, за що віддали своє життя герої Небесної сотні. Вони намагаються переписати історію. Ми це точно не дамо зробити, бо з нами український народ, бо з нами правда, наша віра, наша церква, і Господь Бог. І з нами точно буде перемога", - підсумував Порошенко.