Білоруси, українці та росіяни, - головлікар Брянської лікарні розповіла, кого помістили на карантин через коронавірус

У Брянську міську лікарню №4 надійшли 13 пасажирів поїзда "Київ-Москва", в якому їхала громадянка Китаю з високою температурою

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У Брянську міську лікарню №4 надійшли 13 пасажирів поїзда "Київ-Москва", в якому їхала громадянка Китаю з високою температурою, повідомила в п'ятницю головлікар цієї медустанови Світлана Хандожко.

Вона зазначила, що жителів Брянської області серед тих, що надійшли, немає. Є жителі інших регіонів Росії, а також України і Білорусі.

"Всі вони розміщені в окремій будівлі лікарні. У них взяли аналізи на всі вірусні інфекції, а не тільки на коронавірус", - сказала Хандожко.

Головлікар не уточнила, скільки може тривати карантин. "Ми чекаємо результатів аналізів", - додала вона.

Раніше громадянку Китаю з високою температурою, яка їхала в поїзді "Київ - Москва", зняли з маршруту під Брянськом і направили в інфекційну лікарню. Решта пасажирів вагону були спрямовані на карантин в Брянську міську лікарню.

За інформацією епідеміолога Брянської обласної інфекційної лікарні Наталії Сміргінс, стан громадянки Китаю задовільний, без клінічних проявів респіраторних захворювань. Збір аналізів проведений на всі гострі респіраторні вірусні інфекції, які характерні для сезонного підйому захворювань. Жінка перебуває в охоронюваному боксі, який розташований окремо від інших лікувальних приміщень лікарні.

Пізніше у Державній прикордонній службі уточнили: всього у вагоні була 21 особа, в тому числі 13 українців.

"У вагоні під час контролю, крім громадянки Китаю, знаходився ще 21 людина. З яких 13 громадян України, в тому числі 2 провідника, 6 громадян Росії і по одному громадянинові з Узбекистану і Канади", - повідомили в ДПСУ.