Кремль відмовився розслідувати вбивство Нємцова за участі ОБСЄ

В Росії заявили, що спільне розслідування обставин вбивства неможливе за російським законодавством

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на слова прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що міжнародне розслідування вбивства Нємцова на території Росії неможливе, тому що за російськими законами цим можуть займатися тільки російські слідчі органи.

"У нас є наше законодавство. За нашим законодавством розслідуванням займаються слідчі органи Росії. І ніякі міжнародні розслідування на території Російської Федерації здійснюватися не можуть і не повинні", - заявив журналістам Пєсков.

Раніше в Міністерстві закордонних справ Росії відмовилися надати Організації з безпеки та співробітництва Європи матеріали розслідування вбивства Нємцова. У відомстві послалися на обмеження, пов’язані з державною таємницею. Водночас родичі вбитого опозиціонера заперечують наявність матеріалів, які становлять держтаємницю, у справі.

Нагадаємо, 20 лютого на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ у Відні презентували спеціальну доповідь про розслідування вбивства Бориса Нємцова. Її підготувала віцеголова асамблеї Маргарета Седерфельт.

Доповідь аналізує хід офіційного російського розслідування та суду за цією справою, а також містить пряму рекомендацію країнам Європейського союзу запровадити персональні санкції щодо людей, причетних до вбивства Нємцова.

Автори доповіді відповіли, що безкарність для організаторів та замовників злочину - це результат відсутності політичної волі російського керівництва, яка приховує справжні мотиви вбивства Нємцова.