"Провал державного управління": нардеп Клименко про поїздку Скалецької до Нових Санжар

Народний депутат від фракції "Голос" Юлія Клименко заявила, що інцидент в Нових Санжарах - результат провалу державного управління та комунікацій

Про це нардеп від "Голосу" Юлія Клименко розповіла в кулуарах Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

Клименко прокоментувала звіт уряду. За її словами , в ньому немає жодної важливої інформації. 

"Програма уряду була твором на загальну тему, так само і звіт уряду", - заявила депутат.

"На жаль, я думаю, що звіт не відповідає показникам, які ми з вами побачимо в державній статистиці. Тому що макроекономічний прогноз, а саме ті показники відображають роботу уряду будуть абсолютно інші від тих які закладені в плані", - наголосила нардеп.

Колишній заступник міністра економічного розвитку в уряді Яценюка вважає, що ніякого росту на рівні 8 % ВВП в нас за результатами 2020 року не буде.

"Зараз переглядаються всі прогнози, я думаю, що реальний ріст буде на рівні 3,5 %, тому що ми і в грудні і в січні падаємо. І це фактично недолуга політика уряду, в тому числі економічна політика", -  додала Клименко.

"Дуже слабенька спроможність уряду чимось керувати, що ми побачили по вчорашніх подіях з автобусами і коронавірусом.Якби уряд міг спокійно спланувати, привезти людей, а не почати все це в хаотичному режимі без комунікаційної політики і пояснень людям, що відбувається... І міністерка, яка ховається по санаторіях, то я думаю, що ми так далеко не заїдемо ні з економікою, ні з державним управлінням", - сказала Клименко.

Вона вважає, що інцидент у Нових Санжарах, це провал державного управління та комунікацій.

"Міністерка повинна вийти і пояснити людям, що нічого страшного не має. Що це санаторій. Що люди здорові, що ви там перебуватимуть просто на карантині", - підкреслила Клименко.

Юлія Клименко додала, що не підтримує рішення очільниці МОЗ залишитись в Нових Санжарах:

"Я напишу письмовий запит, на якій підставі вона там залишилася як людина, яка працює. Хто її туди відпустив? У неї відрядження? В неї лікарняний? В неї відпустка? Що вона там робить? Ми платники податків, - за які гроші вона перебуває в цьому санаторії? Що нема чим займатися в міністерстві, я не розумію, Йде другий рівень реформи, людина повинна кожен день бути на місці і впроваджувати цю реформу, замість цього вона 14 днів відпочиває в санаторії."