"Я ніби бачила Донеччину 2014 року": Веселова про ситуацію в Нових Санжарах 20 лютого

Нардеп VIIІ скликання Наталія Веселова заявила, що ситуація, яка відбувалася 20 лютого, була схожа на ситуацію у 2014 році

Про це вона сказала в ефірі програми "Вечір з Мирославою Барчук", передає Еспресо.TV.

"У мене дійсно було вчора певне дежавю. Я ніби бачила Донеччину 2014 року, коли люди у паніці кидались під військову техніку. Тому що вони абсолютно не розуміли, що відбувається. Досі можна у деяких регіонах на Донбасі почути таке: "А чого вони до нас приїхали?". Тобто, люди не усвідомлюють, що це українська армія, яка має пересуватися територією України. З людьми і досі ніхто не працює і не роз’яснює їм, що взагалі відбувається і хто з ким воює", - сказала Веселова.

За її словами, та ситуація, яка відбувалася 20 лютого була схожа на ту ситуацію, яка відбулась у 2014 році. 

"Якщо там можна було чітко говорити про те, що були певні провокатори, які працювали з місцевим населенням різними методами. Не лише через соцмережі, а й втиралися в довіру місцевому населенню, підбурювали їх. Тут колега щойно із "Слуги народу" нам теж підтвердив, що там були люди, які були не місцевими і ніхто не знає хто вони і звідки. Вони не постраждали, не були затримані і поводили себе досить грамотно", - додала вона.

Також Веселова зазаначила, що підбурювання були і в соціальних мережах і не лише в Полтавській області.

"Я бачила багато скрінів, коли люди просто розсилали. Не знаю хто це: боти? люди справжні? Хто розсилав цю інформацію: "Увага, увага! До нас везуть евакуйованих з Китаю. Мобілізуємось!"Така ситуація була у різних регіонах України", - наголосила вона.