У Франції евакуйованих з Уханя везуть на курорт, місцеві жителі занепокоєні

Франція евакуювала своїх громадян з китайської провінції Ухань, що стала епіцентром поширення нового коронавірусу, всіх евакуйованих розмістять в курортному селищі Бранвіль у департаменті Кальвадос

Про це повідомляє France Info, передає "Європейська правда".

"Всіх евакуйованих розмістять в курортному селищі Бранвіль в департаменті Кальвадос, приблизно в 180 кілометрах від Парижа. Будинки, де будуть знаходитися евакуйовані, огородили металевим парканом. Префект Кальвадосу пояснив, що їх обрали тому, що селище знаходиться недалеко від кількох аеропортів, а поруч в місті Кан є госпіталь, обладнаний за нормами, затвердженими інфекційною службою", - йдеться у повідомленні.

У Франції зараз період шкільних канікул і курорт заповнений відвідувачами. Однак, після оповіщення про приїзд евакуйованих, багато сімей залишають селище.

"Ми отримали повідомлення від готелю з проханням піти на ресепшн. І там нам пояснили ситуацію з приводу коронавірусу. У мене є діти, я не хочу ризикувати", - розповів турист, який залишав Бранвіль.

Частина місцевих жителів не бачать причин для занепокоєння. 

"У мене склалося враження, що навколо коронавірусу спостерігається великий медійний ефект. Мене це лякає більше. Я думаю, що цей вірус вбиває не більше, ніж грип", - сказав один з місцевих жителів.

Інші не приховують своєї стурбованості.

"Я не дуже задоволений, я б вважав за краще, щоб вони поїхали в інше місце, тим більше що зараз багато відпочиваючих", - сказав місцевий житель.

28 французів прибули на карантин на автобусі. Всі вони будуть залишатися в карантині протягом 14 днів і двічі будуть перевірені, щоб переконатися, що вони не захворіли.