"Заклики до терактів": у Росії суд заочно засудив Анатолія Гриценка до 6 років колонії

Другий Західний окружний військовий суд Москви заочно засудив Гриценко до шести років колонії за нібито заклики до терористичних актів на території РФ

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Прокурор попросив 9 років для Гриценко і заборонити йому 4 роки після звільнення розміщувати звернення та інші матеріали в Мережі.

"Суд, вислухавши думки сторін, визнав винним Гриценко за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ ("Заклики до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації з використанням засобів масової інформації") і постановив призначити йому заочне покарання у вигляді шести років колонії загального режиму ", - оголосив вирок суддя Данило Логачов.

У 2018 році відносно Гриценка російські слідчі порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності).

У грудні 2017 року СК РФ завів справу стосовно Гриценка за аналогічною статтею.

СК РФ стверджує, що Гриценко у 2014 році під час прямої трансляції телекомпанії Студія 1+1 нібито виступив з публічним закликом до здійснення "терористичної діяльності на території РФ шляхом підриву залізничних поїздів".

Другий епізод пов’язаний нібито з закликами Гриценка в ефірі телеканалу 112 Україна 2 липня 2017 року до "здійснення терористичної діяльності на території Москви і Таганрога".

У квітні 2019 року Слідком РФ оголосив Гриценка у розшук.