ЗМІ передають, що інкубаційний період коронавірусу може бути довшим за 14 днів. РНБО заперечує

70-річний чоловік у провінції Хубей заразився на коронавірус, але не мав симптомів хвороби впродовж 27 днів - повідомляє Reuters з посиланням на інформацію місцевої влади

Це означає, що інкубаційний період хвороби може бути довшим, ніж 14 днів, як вважали до цього, передає Еспресо.TV з посиланням на BBC.

"У разі, як інформація про довший інкубаційний період підтвердиться, зусилля щодо обмеження поширення вірусу, від якого померли понад 2 тисячі людей, будуть складнішими",- наголошується у повідомленні.

Як ідеться на офіційному сайті влади провінції Хубей, що стала епіцентром поширення вірусу, 24 січня чоловік повернувся до Шеньнунцзя, що на північному заході Хубей, зі східної частини Ечжоу, де він контактував зі своєю інфікованою сестрою. Він подорожував власною машиною.

20 лютого в нього піднялася температура, а наступного дня тест на вірус дав позитивний результат.

Разом із тим, як заявив секретар РНБО Олексій Данілов, в української влади немає даних про збільшення інкубаційного періоду хвороби. За його словами, вітчизняні фахівці підтримують контакт з багатьма лабораторіями світу, і поки ніхто не надав інформації щодо збільшення інкубаційного періоду коронавірусу COVID-19.

"У нас є вірусологи, які зі світом спілкуються, і ніякого збільшення терміну не існує", - заявив секретар РНБО на прес-конференції в Нових Санжарах Полтавської області, де в медцентрі Нацгвардії проходять обстеження евакуйовані 20 лютого з Китаю.