Через коронавірус сусіди Ірану закрили кордони з цією державою

Туреччина та Пакистан оголосили в неділю, 23 лютого 2020 року, про тимчасове закриття кордонів з сусіднім Іраном через спалах коронавірусу у цій країні

Про це із посиланням на DW передає Еспресо.TV.

"Ми вирішили тимчасово закрити кордон після зростання кількості випадків (коронавірусу - ред.) у сусідньому Ірані", - заявив турецький міністр охорони здоров'я Фахреттін Кока.

Таких заходів Анкара вжила, за його словами, після консультацій з іранською владою.

У Пакистані також повідомили про закриття кордону з Іраном.

"Ми закрили наш кордон з Іраном через повідомлення про коронавірус там", - заявили в адміністрації провінції Белуджистан, яка межує з Іраном.

Згодом про закриття кордону Вірменії з Іраном на два тижні повідомив прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян. 

В Афганістані ж заявили про призупинення наземного та повітряного пасажирського сполучення з Іраном в обох напрямках,оскільки на сьогодні в Ірані перебувають мільйони афганських біженців.

"Щоб запобігти поширенню нового коронавірусу та захистити населення, Афганістан припиняє все пасажирське сполучення (повітряне та наземне) до та з Ірану", - йдеться у повідомленні офісу Ради національної безпеки Афганістану.

Про призупинення авіаційного сполучення з Іраном заявила і Грузія. Уряд країни через загрозу поширення коронавірусу вирішив також посилити контроль на кордонах з сусідніми державами.

Довідка

В Ірані підтвердили вже вісім смертей від коронавірусу, що є найвищим показником поза межами Китаю. Наразі відомо про 43 випадки зараження новою легеневою хворобою в цій країні.

Більшість випадків інфікування зафіксовані в місті Кум, яке є священним містом шиїтів. На тлі цього іранська влада закликає жителів утриматися від поїздок до цього міста.