У Нових Санжарах евакуйованій іноземці довелося викликати швидку

У Нових Санжарах на Полтавщині евакуйованій з Китаю іноземці знадобилася невідкладна медична допомога через загострення хронічної хвороби

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко у facebook.

За його словами, у жінки в обсервації 22 лютого з'явився біль у животі. Після огляду та консультування зі спеціалістом було ухвалено рішення про виклик швидкої допомоги для проведення додаткового обстеження.

"Лікарі прибули із пересувним апаратом для проведення ультразвукової діагностики та зі спеціальними контейнерами для забору проб. Полтавські медики спрацювали оперативно. Зайшли, здійснили медичний огляд та вийшли із приміщення обсерватора із дотриманням всіх протиепідемічних норм", - написав Ляшко.

Лікарі діагностували в іноземки загострення хронічної гастроентерологічної хвороби. Наразі евакуйована громадянка почувається добре. Ознак гострих респіраторних захворювань у жінки та інших громадян в обсервації немає.

"Лікарі склали план лікування, призначили дієтичне меню та залишили на спостереження в обсервації. Зараз евакуйована почуває себе добре. Наголошую, що ніяких ознак ГРЗ немає", - зазначив Ляшко.