Коронавірус: прикордонники мірятимуть температуру подорожуючим через пункт пропуску "Тиса" на Закарпатті

Починаючи з 24 лютого на пункті пропуску автомобільного сполучення "Тиса" в Закарпатській області пасажирам перевірятимуть температуру

Про це повідомив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, передає Інтерфакс-Україна.

"Завтра з 8:00 ранку там буде забезпечено також температурну перевірку всіх транспортних засобів і пасажирів, які прямують ними, з метою запобігання потрапляння осіб з ознаками коронавірусу", - сказав він на брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусу.

За словами Дейнека, найбільш потенційно небезпечним є пункт пропуску для автомобільного сполучення "Тиса", що розташований поблизу міста Чоп Закарпатської області.

"Прямого пасажирського автобусного сполучення там немає... Там виконуються нерегулярні рейси, приблизно 500 мікроавтобусів на тиждень, котрі перетинають державний кордон з України до Італії і в протилежному напрямку, які використовують наші співвітчизники, котрі перебувають на заробітках в Італії", - пояснив глава Держприкордонслужби України.

Він наголосив, що в 99% випадків транспортні засоби, які прямують з Італії до України і навпаки, використовують саме цей пункт пропуску.

Також голова Держприкордонслужби зазначив, що є ще три пункти пропуску на кордоні з Угорщиною, проте вони менші.

"Вони менш активні, ми там також вживатимемо всіх необхідних заходів", - сказав Дейнеко.