ОП веде переговори про купівлю квартир звільненим з ОРДЛО, - Денісова

Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що Офіс президента веде переговори про придбання квартир звільненим 29 грудня громадянам з ОРДЛО

Про це вона написала у Facebook.

"Офіс президента проводить переговори про придбання квартир для звільнених громадян, адже є значна потреба в їх кількості. Поки триває цей процес, наші громадяни забезпечені тимчасовим житлом, а дехто побажав проживати у своїх рідних і близьких", - написала Денісова.

Також була проведена ретельна робота над збором інформації про невідкладні потреби і соціальне забезпечення звільнених.

"Наразі звільнені особи, які мали потребу у відновленні документів, що посвідчують особу і громадянство, їх отримали", - написала Денісова.

Також за її сприяння Служба зайнятості провела для цих громадян роботу з пошуку вакансій, які передбачають надання житла.

"Більшість на ці пропозиції погодилися. У той самий час 12 осіб із числа звільнених досі не визначилися з місцем роботи і проживання", - додала омбудсман.

Усім звільненим була надана висококваліфікована медична допомога, в тому числі стоматологічна. Крім того, 11 осіб завершують курс реабілітації в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни "Циблі".