США ускладнюють правила видачі Green Card

З 24 лютого США вводить нові правила видачі дозволів на постійне проживання в країні (так званих Green Card)

Нові правила посилять процедуру отримання грін-карт для тих іноземців, які розраховують на державну допомогу, повідомили в Білому домі.

"Це відновить основоположний правовий принцип, згідно з яким нові члени суспільства повинні бути фінансово самостійними і не залежати від щедрості платників податків США", - йдеться в повідомленні.

Ініціативу в серпні 2019 висунув помічник президента США Дональда Трампа Стівен Міллер.

Тепер США можуть відмовити у в'їзді або видачі грін-карт, виходячи з рівня доходів або того, як часто людина користується програмами соціальної допомоги.

Зокрема, негативними факторами при розгляді заявки на отримання грін-карт будуть вважатися користування пільговим медстрахуванням Medicaid, участь в програмі отримання продуктових талонів і пільгової покупки житла. Також проблеми з отриманням дозволів на постійне проживання можуть виникнути у людей, які страждають від "захворювання, яке може вимагати серйозного лікування» і «перешкодити іноземцю забезпечувати себе, відвідувати школу або роботу".

Негативними характеристиками стануть також відсутність приватної медичної страховки і недостатній рівень володіння англійською мовою.

Правила повинні були набути чинності в середині жовтня 2019 року, однак тоді вони були оскаржені в суді.

Раніше в США оголосили про нові правила отримання віз вагітними. Вони спрямовані на викорінення "пологового туризму" - практики, коли жінки приїжджають народжувати в Сполучені Штати, щоб їхня дитина автоматично отримала американське громадянство.