У Кропивницькому п'яний чоловік відкрив вогонь по патрульних

В ніч на 24 лютого нетверезий молодик відкрив стрільбу по авто патрульних поліцейських, після чого намагався втекти. Йому повідомлено про підозру у посяганні на життя правоохоронців

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Близько опівночі, 23 лютого, на одній із вулиць міста Кропивницького сталася стрілянина. Невідомий, побачивши службовий автомобіль, відкрив вогонь у бік поліцейських і втік. Зловмисника затримали тієї ж ночі біля одного з місцевих розважальних закладів", - йдеться в повідомленні.

Вночі до поліції надійшла інформація про те, що невідомий стріляв у патрульних при виконанні. На місці події правоохоронці встановили, що інспектори Управління патрульної поліції у Кіровоградській області під час патрулювання на одній із вулиць Кропивницького побачили на проїжджій частині чоловіка. Поліцейські наблизились до нього, однак чоловік раптово здійснив кілька пострілів у їхній автомобіль і почав тікати. 

Вже за кілька годин оперативники спільно з патрульними затримали стрільця біля одного з розважальних закладів міста. Нападником виявився 24-річний чоловік з Черкащиниі. Правоохоронці виявили та вилучили у нього пневматичний пістолет. Зловмисник перебував напідпитку та поводився неадекватно.

За фактом події слідчі повідомили фігурантові про підозру за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Фото - Нацполіція: