Не чужа для нас людина, - президент ФБУ пояснив, чому захищає скандального російського біатлоніста

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив, що росіянин Олександр Логінов, який відбував дискваліфікацію за допінг, не чужа для нашої команди людина

Про це Бринзак заявив у інтерв’ю YouTube-каналу Biathlon News.

За його словами, один з представників української збірної надав тренеру Олександра Логінова Олександру Касперовичу власну акредитацію під час індивідуальної гонки на чемпіонаті світу в Антхольці (Італія), аби той допоміг підказками росіянину на трасі, адже цей біатлоніст "не чужа для нашої команди людина".

"Логінов - не чужа для нас людина, він одружився на українській біатлоністці. А його тренер - без акредитації. Він хотів допомогти своєму спортсмену. На трасі підказати інформацію. Попросив у наших акредитацію, ми дали на півгодини-годину. Потім спортивний директор IBU побачив, що у Касперовича чужа акредитація. Коли ми зустрілися і з'ясували всі обставини, вибачилися перед IBU. Нам акредитацію повернули, і до нас ніяких питань немає", - розповів Бринзак.

Інцидент стався 19 лютого під час індивідуальної гонки на 20 км, яку виграв француз Матен Фуркад.

Олександр Логінов у 2015 - 2016 роках відбував дискваліфікацію за вживання допінгу. Минулого року він одружився на українській біатлоністці Марії Кручовій.