Обшуки в Кіберальянсі: СБУ цікавила переписка активістів, - Демсокира

У Демсокирі причиною обшуків у активістів "Українського Кіберальянсу", один з яких - Шон Таусенд - є радником партії з кібербезпеки, назвали бажання СБУ отримати електронне листування

Відповідну заяву партія "Демократична Сокира" оприлюднила у Facebook.

В Демсокирі повідомили, що обшуки у Шона Таусенда завершились. 

"Незаконно вилучено телефони та комп‘ютерну техніку. За нашою інформацією, керували процесом обшуку безпосередньо працівники Служби безпеки України, а представники одеського МВС України та Кіберполіції були лише виконавцями обшуку", - заявили в партії.

"Демократична Сокира" вважає, що справа із табло одеського аеропорту, яке було зламано минулої осені, була лише приводом для обшуку.

"Набагато більше їх (СБУ - Ред.) цікавило листування у месенджерах і переписка у соцмережах (доступу до яких вони, зі зрозумілих причин, не отримали все одно). Із чого можна зробити елементарний висновок: це не розслідування справи, це репресії", - заявили в партії.

У поліції Одеської області обмежились повідомленням про проведення обшуків у кримінальному провадженні за фактом несанкціонованого втручання до інформаційних систем одеського аеропорту.

"У жовтні минулого року невідомі здійснили несанкціоноване втручання до інформаційних систем ТОВ "Міжнародний Аеропорт "Одеса". Вказана подія була кваліфікована за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку)", - йдеться в заяві поліції.

Також в Нацполіції зазначили, що підозрюваним загрожує до від трьох до шести років в'язниці.