"Порушень безліч": адвокат Кіберальянсу заявив, що слідчі незаконно вилучили речі та документи під час обшуку в активістів

В ухвалі, яку надали працівники правоохоронних органів під час обшуків у активістів Кіберальянсу, не було дозволу на вилучення майна

Про це заявив у ефірі Еспресо.TV. адвокат у справі обшуків в Українському кіберальянсі Вадим Колокольніков.

"Ні підозр, ні затримання, нічого подібного не було. Як я розумію, просто для галочки відпрацьовують процесуальні дії для того, щоб показати активність. Процесуальних порушень було безліч. Назву лише одне, яке перекреслює усі ці процесуальні дії. В ухвалі, яку надали працівники правоохоронних органів, не було дозволено вилучати будь-яке майно. Ураховуючи це, речі та документи, які були вилучені, слідчий не мав прав вилучати", - сказав Колокольніков.

За словами адвоката, слідчі не знайшли на вилученій техніки жодної інформації, пов'язаної з подіями, з приводу яких було проведено обшук.

"Цей обшук був мотивований тим, що 4 місяці тому на інформаційному табло у Міжнародному аеропорту "Одеса" було розміщено фото дівчини з нецензурним написом. Щодо цих дій, щодо цієї інформації, відповідно з точки зору обвинувачення  мають відношення мої клієнти. Було проведено вказаний обшук, при чому, це було через 4 місяці після того, як ці дії були нібито вчинені. Було проведено обшук, було вилучено купу техніки: ноутбуки, телефони. Оглядалася вся ця техніка, жодної інформації, яка б цікавила слідство знайдена не була", - сказав Колокольніков.

Адвокат пообіцяв, що дії правоохоронців оскаржуватимуть у суді.

"Підстав для вилучення цієї техніки мені, як адвокату, в принципі невідомі. Відповідно, ми будемо оскаржувати вказані дії. ... Усі оскарження будуть спрямовані до відповідного районного суду Одеси, оскільки орган досудового розслідування - Національна поліція в Одеській області", - пояснив Колокольніков.