"Повинні працювати закони та інституції": Гриневич про погрози Зеленського позбавити уряд зарплат і впливати на АМКУ

Ексміністр освіти України Лілія Гриневич заявила, що вплив президента Володимира Зеленського на Антимонопольний комітет позбавить цей орган неупередженості

Про це Гриневич сказала в ефірі Еспресо.TV.

"Ми бачимо на практиці, що собі дозволяють, наприклад, говорячи про те, що треба повпливати на Антимонопольний комітет, який взагалі-то мав би бути арбітром. Тоді про яку неупередженість арбітра можна говорити, якщо на нього можна легко повпливати? Мабуть, треба змінювати правила, які не дозволяють, якщо вони дійсно не дозволяють, працювати правильно Антимонопольному комітету", - сказала Гриневич.

Ексміністр також наголосила, що погрози Зеленського позбавити уряд зарплат у разі невиплати боргів шахтарям є ненормальним проявом ручного управління там, де мають працювати закони та інституції.

"Зараз сьогоднішня влада ставить на ручне керування, що на когось хтось повпливає, комусь хтось щось накаже  або буде погрожувати, а не йде мова про удосконалення інституцій і взаємозв’язків між ними. І щоб ці інституції були неупереджені і приймали рішення за якимись чіткими правилами. ... Людям повинні платити заробітну плату, адже це ненормально, коли є такі борги. Ми скоріше говоримо про принцип. Про те, що повинні працювати правила, закони та інституції, а не користуватися якимось тимчасовим впливом. До речі, будь-який президент має тимчасовий вплив", - сказала Гриневич.