Скалецька дала поради, як вберегти себе від коронавірусу

Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька розповіла про симптоми зараження, а також дала поради, як вберегти себе від коронавірусу

Про це вона написала у статті у виданні НВ.ua.

"Симптоми цієї вірусної інфекції можуть включати в себе нежить, біль у горлі, кашель і підвищення температури. У деяких випадках спостерігаються ускладнення у вигляді пневмонії або утрудненого дихання. У рідкісних випадках хвороба призводить до смерті", - йдеться в повідомленні.

У групі ризику важкої форми цього вірусного захворювання - літні люди, а також особи з хронічними захворюваннями (діабет, серцево-судинні захворювання).

Щоб визначити конкретно це захворювання необхідні лабораторні дослідження. 

Скалецька зазначила, що зазвичай люди, які заразилися вірусом або  недавно відвідували Китай, або тісно контактували з такими людьми. Підвищений ризик захворюваності також і у медичних фахівців, які надавали допомогу пацієнтам до виявлення у них коронавірусної інфекції.

Щоб убезпечити себе від вірусу потрібно регулярно обробляти руки спиртовмісним засобом або мити їх з милом. Така обробка рук вб'є вірус, навіть якщо він буде присутній на вашій шкірі. При кашлі та чханні потрібно прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя; відразу викидайте серветку в контейнер для сміття з кришкою і обробляйте руки спиртовмісним антисептиком чи мийте їх водою з милом.

Тримайтеся від людей на відстані як мінімум 1 м, якщо у них кашель, нежить і підвищена температура.

Намагайтеся не чіпати руками очі, ніс і рот. Руками ви можете торкнутися поверхонь, на яких може бути присутнім вірус. Через дотики руками до очей, носа або рота інфекцію можна перенести зі шкіри рук в організм.

Також Скалецька додала, що убезпечити себе і оточуючих від епідемії ми можемо тільки суворим і неухильним виконанням вказівок медиків.