У Демсокирі вважають, що Кіберальянс обшукують через критику роботи Кіберполіції

В партії "Демократична Сокира" назвали обшуки в активістів політичними переслідуваннями та помстою за виявлення провалів у роботі Кіберполіції

Політична партія "Демократична Сокира" оприлюднила відповідну заяву у Facebook.

"Ми вважаємо обшуки в активістів "Українського Кіберальянсу" та радника “Демократичної Сокири” з питань кібербезпеки Шона Таунсенда тиском та політичним переслідуванням. А ще це можна розглядати, як прояв величезної особистої образи правоохоронців через системне виявлення хлопцями факапів у роботі державних органів, в т.ч. Кіберполіції", - йдеться у заяві партії.

У партії нагадали, що обшуки проводяться Головним управлінням Нацполіції Одеської області спільно зі Службою безпеки України в рамках справи щодо зламу системи Одеського міжнародного аеропорту. 

Нагадаємо, у жовтні 2019 невідомі хакери вивели на табло летовища фотографію всесвітньо відомої екоактивістки Ґрети Тунберг із написом “F**k you, Greta”.

"Після цього інциденту активісти Ukrainian Cyber Alliance, які не мають ніякого відношення до казусу з пані Ґретою, неодноразово виявляли прогалини в системі кібербезпеки Одеського міжнародного аеропорту та з відповідною інформацією звертались до РНБО та СБУ", - додали в Демсокирі.

В партії наголосили, що органи безпеки вирішили не брати до уваги поради та зауваження активістів. Натомість Нацполіція при підтримці тієї ж СБУ вирішили провести у них обшуки в рамках розслідування правопорушення за статтею 361, ч.2 ККУ (“Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж”).

У "Демократичній сокирі" підкреслили, що перед обшуком не було надано ухвали суду про його проведення, як того вимагає закон.