В Україні поновилися політичні переслідування та репресії, - Михайло Макарук

Спікер міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm Михайло Макарук заявив, що обшуки в активістів ГО "Український кіберальянс" є політично вмотивованими, оскільки активісти критикують режим президента Володимира Зеленського

Про це Макарук сказав під час скайп-включення в ефірі програми "Великий ефір з Василем Зимою" на Еспресо.TV

Зранку 25 лютого до активістів ГО "Український кіберальянс" за постановою Одеського суду прийшли спецпризначенці та одеські слідчі з Одеського управління кіберполіції і департаменту кібербезпеки СБУ. 

"Замість того, щоб провести відповідну роботу та виправити помилки, керівництво Одеського аеропорту не знайшло нічого кращого, ніж звинуватити у зламі людей, які написали про цю небезпеку", - заявив Макарук. 

За словами Макарука, справа зі зламом табло Одеського аеропорту невідомими восени 2019 року не дуже цікавила правоохоронців і була лише приводом для обшуків. 

"Вони (правоохронці - ред.) відверто заявляють про те, що їх цікавить листування з іншими активістами. А саме - їхня участь у критиці влади", - сказав Макарук. 

Спікер InformNapalm також заявив, що за наявною в нього інсайдерською інформацією з СБУ, обшуки були ініційовані для того, щоб залякати активістів.

"Приструнити цих активістів, оскільки вони забагато говорять негативного про теперішню владу", - уточнив Макарук.

Речник волонтерської спільноти додав, що одразу написав про обшуки і порушення з боку павоохоронців заступнику міністра внутрішніх справ Антону Геращенку, проте висловив сумнів у його готовності коментувати порушення закону правоохоронцями.

"Я впевнений, що якщо ви до нього звернетесь, він вам ніяк не прокоментує факти порушення законодавства з боку працівників поліції", - зазначив Макарук.

Наостанок речник InformNapalm висловив думку, що в Україні поновилися реальні політичні переслідування та репресії.