Сачок на голову і дезинфекція на місці: китайський спецназ проводить жорсткі тренування з затримань хворих на короновірус

ЗМІ опублікували відео жорсткого тренування поліцейського спецназу з китайської провінції Хенань із затримання громадян Китаю, ймовірно інфікованих коронавірусом

Ролик оприлюднило британське видання The Telegraph.

На ньому видно, як спецназівець з китайського SWAT (елітний підрозділ спецназу поліції), одягнений в захисну уніформу і бронежилет, тримаючи балістичний щит в руках зупиняє автомобіль з актором, на якого надіта медична маска.

Представник місцевих органів влади, що стоїть за спиною силовика, вимагає «Інфікованого» залишити транспортний засіб. Після того, як актор відмовляється виконати відповідну вимогу і намагається поїхати, його авто блокує бронемашина спецназу.

Потім спецназівці затримують "хворого на коронавірус", накинувши йому сачок на голову, після чого дезінфікують свою форму, екіпіровку і автомобіль.

Згідно з останніми даними, по всьому світу було зареєстровано більше 81 тис. підтверджених випадків зараження коронавірусом нового типу COVID-19 (з них понад 78 тис. хворих - в Китаї).