Сурков заявив, що для Донбасу бути в Україні - це приниження

Експомічник президента РФ Володимира Путіна Владислав Сурков заявив, що він не може уявити повернення Україні окупованих територій, а також, що для Донбасу бути у складі України - "приниження", на яке Донбас "не заслужив"

Про це Сурков заявив в інтерв'ю російським ЗМІ.

Відповідаючи на питання, що для нього Донбас, він зазначив: "Донбас для мене не що, а хто. Люди перш за все. Чудові люди. Захарченко, Ходаковський, Бородай, Пінчук, Болотов, Безлер, Толстих... Багато інших. Перепрошую, що не перерахую всіх. І що права не маю всіх назвати. І що назвав живих в одному ряду з мертвими. Вони справжні воїни".

"Їх не потрібно, звісно, ідеалізувати. Різних людей війна притягує. Війна – справа каламутна, клопітка. Але потрібна. Вони взялися за цю важку роботу. І впоралися", - заявив колишній помічник Путіна.

"На Донбасі, там же і на цивілці життя – не цукор. Всі його мешканці пройшли через важкі випробування. І зараз там непросто. Усі вони герої. Як є міста-герої, так там весь народ-герой", - розповів він.

Відповідь на запитання, чи повернеться Донбас до складу України, Сурков зазначив: "У мене недостатньо сильна уява, щоб таке уявити. Донбас не заслуговує такого приниження. Україна не заслуговує такої честі".