Україна вражає на Берлінале

З 20 лютого триває Берлінський кінофестиваль, в рамках якого відбувається професійний кіноринок European Film Market - EFM

Цьогоріч український стенд вражає гостей не лише масштабом, але й креативністю.  Родзинкою стенду стала технологія доповненої реальності, за допомогою якої відвідувачі можуть переглянути відео, що відображають різноманіття українських локацій, фільмів та потужностей індустрії.

Збільшилась і активність української делегації, до складу якої увійшли продюсери, режисери, кастинг директори, актори, представники арт-департаментів знімальних груп і навіть… каскадери!

За перші дні на Українському національному стенді відбулись зустрічі з більш як 70-ма потенційними міжнародними партнерами, серед них - Міжнародний кінофестиваль у Торонто, Європейська асоціація незалежних продюсерів (CEPI), Міжнародна федерація асоціацій кінопродюсерів (FIAPF), а також стенд оцінили офіційні делегації за участю Міністра культури Литви пана Миндаугаса Кветкаускаса та Міністра культури Узбекистану пана Озодбека Назарбекова.

В рамках Country Session на Co-Production market Голова Асоціації кіноіндустрії України Євгенія Яцута презентувала можливості наших продакшенів. Разом із Україною учасниками заходу цього року були Польща, Чилі, Колумбія, Ірландія, Італія та Тайвань. Представники відібраних країн презентували свої можливості і надали відповіді на запитання щодо співпродюсування та особливостей отримання державного фінансування.