Українському політв'язню погрожують зґвалтуванням, - Денісова

Адміністрація російської в'язниці загрожує зґвалтуванням українському політв'язню Володимиру Якименко

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

За її словами, загрози пов'язані з тим, що Якименко неодноразово звертався до українського омбудсмена і представникам дипломатичних установ України, після чого здійснювалися перевірки колонії, де міститься українських політв'язень.

"Громадянина України, якого незаконно утримують в "ФК ЛПУ ОТБ-1 УФСИН России по Саратовской областиі" планують перевести в тюремну лікарню, нібито для лікування. Разом з тим, адміністрація виправної колонії загрожує Володимиру, що в цій лікарні його зґвалтують", - повідомила Денісова.

Також український омбудсмен зазначила, що незважаючи на вимоги провести медичне обстеження і надати необхідне лікування Якименко, він досі не оглянутий лікарями. При цьому уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова майже три місяці не реагує на звернення Денісової.

"Через це знову звертаюся до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової негайно вжити заходів, щоб не допустити заподіяння шкоди фізичному і психічному здоров'ю Володимира Якименка, а також сприяти у забезпеченні безпеки і надання належної медичної допомоги незаконно засудженому громадянину України", - написала Денісова.