14 днів вдома: дітей, які повернулись зі змагань в Італії не пускають до школи

У Кропивницькому 11 дітям, які повернулися зі спортивних змагань в Італії, де зафіксовано спалах коронавірусу, рекомендували не відвідувати школу протягом 14 днів

Про це повідомляє УНІАН.

У Кропивницькому 11 дітям, які повернулись зі спортивних змагань в Італії, де зафіксовано спалах коронавірусу, рекомендували не відвідувати школи протягом 14 днів та обов’язково проводити температурний скринінг двічі на день.

Керівник управління охорони здоров’я Кропивницької міськради Оксана Макарук повідомила, що 25 лютого з Італії повернулася збірна команда із дзюдо у складі 11 дітей, які є вихованцями обласної спортивної школи "Ніка". За її словами, на момент повернення стан здоров’я дітей на тренерів був задовільним.

"Проте рішенням міського оперативного штабу батькам цих дітей і керівникам навчальних закладів рекомендовано утриматися від відвідування шкіл протягом 14 днів та обов’язково проводити температурний скринінг двічі на день. Для цих школярів запровадили дистанційну форму навчання", - розповіла Макарук.

Окрім того, за її інформацією, вчора батьки однієї дитини звернулися за медичною допомогою до лікаря-педіатра у зв’язку з підвищенням у неї температури тіла.

"Її направили на стаціонарне лікування в дитяче інфекційне відділення Центральної міської лікарні", - зазначила чиновниця.