Мін'юст арештував рахунки Суспільного. Під загрозою трансляція Євробачення, - Аласанія

Гроші на рахунках ПАТ “Національна суспільна телекомпанія України” арештовано

Про це повідомив у Facebook керівник Суспільного Зураб Аласанія.

За його словами, це було здійснено відділом примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.

“Задля примусового стягнення з ПАТ "НСТУ" на користь акціонерного товариства «Євроньюз» боргу в розмірі Є10,5 млн., та ще Є1,6 млн. виконавчого збору, та ще 73 080 грн судового збору”, - написав Аласанія.

За його словами, роботу Суспільного мовника заблоковано. Йдеться про можливе блокування трансляції Олімпіади-2020, участь України в Євробаченні 2020, блокування запуску нових проектів і запуску нової студії.

Аласанія пояснив, що створений в 2017 році Суспільний мовник отримав цей борг в спадок. Рахункова палата у своєму рішенні від 11 серпня 2015 року зазначала необхідність погашення Кабінетом міністрів фінансових зобов’язань НТКУ перед «Євроньюз» з метою уникнення банкрутства майбутнього новоствореного ПАТ “НСТУ”.

 
Як уточнили у пресслужбі Суспільного, найближчим часом арешт також призведе до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії, адже заблокована можливість здійснювати необхідні видатки для роботи національних телеканалів мовника (UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА), усіх регіональних каналів Суспільного, діджитал-платформ та трьох каналів радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь та UA: Радіо Культура).
 
Через це усі отримані з бюджету кошти будуть негайно перераховані з рахунків Суспільного мовника до компанії Євроньюз. У результаті із запланованого та передбаченого законом бюджету на 2020 рік Суспільний мовник недоотримає майже 300 млн грн і річний план мовника буде зірвано.