У Криму "суд" залишив під арештом обвинуваченого в участі в "нацбатальйоні"

28 лютого в окупаційному суді анексованого Криму відбулась апеляція

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

Судове засідання проходило в закритому режимі по відеоконференцзв'язку.

Нагадаємо, 4 лютого 2020 року рішенням Київського районного суду був заарештований 55-річний житель Чорноморського району Наріман Межмедінов. Про те, що його затримали, стало відомо тільки 17 лютого.

За версією слідства, вина кримського татарина полягає в тому, що влітку 2016 року поїхав в Україну, де вступив до лав "кримськотатарського добровольчого батальйону імені Челебіджихана".

За інформацією ФСБ, відносно чоловіка порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 208 КК Росії (участь в збройному формуванні - КР).

Голова громадської організації "Аскер" Ленур Іслямов повідомив, що в "кримськотатарському батальйоні" імені Номана Челебіджихана не знають арештованого.

Дискусія про створення кримськотатарського батальйону в складі структури правоохоронних органів України триває з 2016 року.

У Національній гвардії України, яка входить в систему Міністерства внутрішніх справ України, відзначали, що заяви про створення в їх структурі "кримськотатарського батальйону", залишаються поки на рівні заяв, які не закріплені законодавчо.

Голова громадської організації "Аскер" Ленур Іслямов закликав присвоїти створюваному "кримськотатарському батальйону" імені Номана Челебіджихана номер військової частини.