Бійку розпочали "тітушки" у спортивних костюмах, - "Національні дружини" про сутички в Жмеринці

"Національні дружини" заявляють, що сутички у Жмеринській міській раді 27 лютого 2020 року спровокували не їхні представники, а невідомі люди, які намагалися перешкодити "Нацдружинам" потрапити на сесію Жмеринської міської ради

Про це повідомив очільник Всеукраїнської ГО "Національні дружини" Ігор Михайленко та представник вінницького осередку Денис "Трейн" під час прес-конференції у Вінниці, передає Еспресо.TV з посиланням на портал Vежа.

Зі слів представників “Національних дружин”, вони прибули до Жмеринки з наміром потрапити на сесію міської ради на запрошення місцевих мешканців.

Як повідомив Денис "Трейн", до них неодноразово зверталися місцеві мешканці з приводу корупційних дій у Жмеринській міськраді, а 27 лютого, нагадаємо, серед інших там мало слухатися питання довіри чинному міському голові.

Прибувши на місце, активісти, за їхніми словами, побачили, що вхід до міської ради заблокований невідомими особами зсередини. Як зазначають "Нацдружини", це були люди в спортивному одязі.

З їхніх слів, сутичку спровокували саме люди, які перебували всередині міської ради: представники "Нацдружин" наголошують, що саме особи в спортивному одязі першими застосували газ, спровокувавши таким чином їхніх активістів. Зрештою розпочалася бійка на вході до міської ради, в результаті якої деякі активісти "Національних дружин" отримали значні травми і тепер перебувають в лікарнях у важкому стані.

"Затримано 24 наших активістів спільно з активістами "Едельвейсу". Деякі з них перебувають в лікарні під вартою в тяжкому стані, зі струсом головного мозку, зламаною щелепою, численими забоями. В тяжкому стані перебуває і лідер вінницької організації "Національних дружин" Андрій Вербецький - він також в лікарні під цілодобовою вартою. Лише сьогодні його дружина через поліцію змогла передати йому деякі особисті речі", - каже Денис "Трейн".

За словами представників "Національних дружин", їх обурює те, що затримані були лише їхні представники, водночас їм не відомо про жодного із затриманих з іншої сторони конфлікту.

Зокрема вони наголошують на тому, що їхніх активістів били вже коли вони були в кайданках в коридорі міської ради. Проте поліцейські звітують виключно про травми правоохоронців, які ті отримали під час сутичок, ігноруючи травми представників "Національних дружин".

"Це зухвала подія, і ми будемо дуже жорстко реагувати, тому що ніхто не має права ні на кого нападати, ніхто не має права захоплювати адмінприміщення, зривати сесії, спричиняти тілесні ушкодження людям, тим більше - поліцейським. І за це буде сувора відповідальність. Наразі нашим працівникам надається медична допомога", - зазначив своєю чергою начальник обласної поліції Юрій Педос.