Експерт звинуватив Милованова у маніпуляціях з даними про смертність від "свинячого грипу"

Політичний експерт Олег Постернак звинуватив міністра економіки Тимофія Милованова у суттєвому завищенні даних про померлих від "свинячого грипу" у 2009 році

Про це Постернак написав у facebook.

За його словами, Милованов намагається прикритися завищеними даними про смертність українців від "свинячого грипу", аби виправдати безпорадність уряду перед загрозою коронавірусу.

Постернак звернув увагу, що в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" Милованов вдався до маніпуляцій. За офіційними даними ВООЗ, у 2009 році в Україні від цієї хвороби померла 71 людина. Проте міністр заявив, що кількість жертв перевищила 1100 осіб.

"Навіщо некрофілові Милованову точність і чесність, якщо можна в одну цифру збити загальну кількість померлих від простудних хвороб і від свинячого грипу. Це при тому, що в ті часи смертність від грипу була на 20% менше, ніж зараз", – написав Постернак.

Він вважає, що в цьому може полягати тактика влади, коли відсутність дій та власну безпорадність у боротьбі з COVID 2019, прикриватимуть маніпуляціями статистикою за минулі роки.