Екскомбата Мельничука розшукували не через загальну систему Інтерполу, - Пристайко

Український консул в Салоніках зустрівся з екс-командиром батальйону "Айдар", колишнім народним депутатом Верховної Ради VIII скликання Сергієм Мельничуком, затриманим в Греції в неділю, обставини справи з'ясовуються

Про це повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на пресконференції з міністром закордонних справ Швеції Анн Лінде в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Консул зустрівся ще вночі, відразу після того, як було повідомлення про те, що це сталося. Консульськими каналами було повідомлено про затримання громадянина, як це повинно бути. На даний момент відбувається з'ясування обставин цієї справи. Наше генеральне консульство в Салоніках постійно знаходиться контакті , наш консул перебуває там ", - сказав Пристайко.

Міністр пояснив, що Мельничука не змогли попередити про те, що його ім'я занесено в бази Інтерполу, оскільки Росія повідомила про це Греції на двосторонньому рівні.

"За останньою інформацією, це затримання відбулося через повідомлення РФ на двосторонньому рівні між Грецією і РФ, внесено до баз даних Інтерполу. Саме тому ця людина була затримана. Саме тому, що було внесено на двосторонньому рівні, а не через загальну центральну систему Інтерполу, ми не могли попередити цього громадянина про те, що його прізвище знаходиться в цьому списку ", - зазначив глава МЗС.

  • Нагадаємо, Мельничук повідомив, що його затримали під час переїзду з Болгарії в Грецію, як він стверджує, через подану в Інтерпол Росією заявку.