Мельничуку 3 березня оберуть запобіжний захід

У Греції прокурор 3 березня визначиться з мірою запобіжного заходу для колишнього нардепа і командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука, який був затриманий Інтерполом

Про це повідомив директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, передає РБК-Україна.

"3 березня на 10:00 годин ранку запланована зустріч з прокурором Салоніки, який розгляне справу затриманого і ухвалить рішення про міру запобіжного заходу - про тримання під вартою або про звільнення", - зазначив Погорельцев.

Він також додав, що найближчим часом до поліції прибуде адвокат. Крім того, консульство у Салоніках надає дружині і дитині Мельничука сприяння в розміщенні в готелі та вирішенні інших питань.

Погорельцев зазначив, що дружині затриманого було запропоновано сьогоднішнім авіарейсом Салоніки-Київ повернутися до України, однак вона відмовилася. У зв'язку з цим консул запропонував пані Мельничук разом з дитиною перевезти їх в Салоніки і розмістити в готелі, оскільки завтра, 03.03.2020, Мельничука переведуть в це місто. Зараз стан здоров'я пані Мельничук та дитини нормальний, вони забезпечені всім необхідним.

  • Нагадаємо, Мельничук повідомив, що його затримали під час переїзду з Болгарії в Грецію, як він стверджує, через подану в Інтерпол Росією заявку.

  • Пристайко заявив, що екскомбата Мельничука розшукували не через загальну систему Інтерполу.