Таран: Гончарук — цап-відбувайло у падінні рейтингу президента Зеленського

Причина імовірного звільнення з посади прем’єр-міністра Олексія Гончарука - у падінні рейтингу президента України Володимира Зеленського

Про це заявив політолог Сергій Таран у “Великому ефірі Василя Зими” на телеканалі Еспресо. TV.

“Розмови про можливу відставку і оновлення уряду почалися відразу після урочистого звіту Гончарука в парламенті. Коли він казав, що економіка зростає, що корупцію на найвищому рівні подолано, що у нас все прекрасно”, — заявив Таран.

Політолог додав, що після звіту Гончарука у ВР, почався пошук нового прем’єра і нових членів Кабінету міністрів. Проте причини відставки Гончарука були в іншому.

“Фактично одночасно з’явилися нові рейтинги. Вони були прогнозовані. Вони не були ні для кого сюрпризом, хто займається соціологією. Вони з’явилися саме в ці дні. І ці рейтинги почали показувати падіння довіри до президента”, — прокоментував Таран.

Таран також звернув увагу на те, що було кілька послідовних досліджень, які показували стрімке падіння рейтингу довіри народу до президента Зеленського. Відповідно стрімкому падінню рейтингу, в оточенні президента почали шукати винних, на кого можна було би спихнути відсутність усіх змін, про які говорив Володимир Зеленський під час передвиборчої кампанії 2019 року.