Нардеп від "Голосу" вимагає від МОЗ передати в кожну область тест-системи для виявлення коронавірусу

Нардеп Ольга Стефанишина звернулася від фракції "Голос" до заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка з вимогою - розвезти тести на коронавірус у регіони

Повідомляє Еспресо.TV.

"На скільки я розумію, в Україні було зроблено всього одинадцять тестів на коронавірус. І от одинадцятий тест показав, що коронавірус таки є. Тому звернулися, як фракція, особисто до заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, щоб все-таки тести на коронавірус розвезли у регіони. Сьогодні їх є певна кількість на національному рівні", - йдеться у повідомленні.

Вона зазначила, що тести зберігаються в Центрі громадського здоров’я, коли в регіонах жодного тесту немає. 

"Це важливо. По-перше, ми дійсно маємо вчасно діагностувати це захворювання для того, щоб його стримати. Якщо ми зволікатимемо хоч один, два дні, то це буде дуже суттєва помилка і коронавірус буде просто розповсюджуватись. По-друге, що скоріше коронавірус  діагностовано, то краще проходить лікування. Тому це була перша найважливіша вимога. У регіонах повинні мати можливість тестувати пацієнтів на коронавірус. Друга вимога дуже проста – де буде надаватися допомога людям, якщо коронавірус раптом виявлять?"- додала Стефанишина.

За її словами, МОЗ заявляє, що є певна кількість лікарів,  які протреновані лікувати коронавірус, є спеціальні засоби для вентиляції легенів, але ніхто не знає, де пацієнти зможуть отримувати таку допомогу. 

"Тому просимо чітко надати адреси, а краще створити таку інтерактивну мапу, де кожна людина в регіоні буде бачити, що раптом у когось стався коронавірус є армія лікарів, які знають як його лікувати", - наголосила нардеп.