Росіяни на Донбасі застосували важку артилерію, поранено 5 бійців ООС і мирну жительку

У понеділок, 2 березня, російські окупанти на Донбасі 13 разів обстріляли українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм і мінометів калібру 120 мм

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" загарбники стріляли поруч із населеними пунктами Мар’їнка та Опитне з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі неподалік Красногорівки - зі ствольної артилерії калібру 152 мм - 2 снаряди та 3 міни - з міномету калібру 120 мм; у районі Авдіївки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поряд з Новомихайлівкою - з міномету калібру 120 мм - 6 мін, а також противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів; поблизу Лебединського - з ручного протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські терористи били поблизу Оріхового зі 120-мм міномету (10 мін) та станкового протитанкового гранатомету (4 постріли); двічі у районі Новотошківського - з міномету калібру 120 мм - 31 міна; двічі неподалік Кримського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Крім того, окупанти  обстріляли мирних жителів населеного пункту Красногорівка з міномету калібру 120 мм. Унаслідок розриву міни поблизу будинку вибуховою хвилею вибито віконне скло, осколками якого було поранено місцеву жительку. Постраждалій оперативно надали медичну допомогу.

2 березня внаслідок ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців зазнали поранень, ще троє - бойових уражень.

З початку доби 3 березня російські окупаційні війська з міномету калібру 82 мм випустили 8 мін по захисникам населеного пункту Широкине у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Втрат унаслідок цього обстрілу не зафіксовано.

За даними штабу ООС, окупанти впродовж останніх двох діб втратили 4 терористів убитими, ще 2 - пораненими. Також Об'єднані сили знищили 2 одиниці ворожої військової техніки.