У Росії чотири літаки здійснили екстрені посадки

У Росії за один день чотири літаки були змушені здійснити екстрену посадку

У двох випадках авіарейси були перервані через анонімних погроз про мінування, повідомляє DW.

Літак "Аерофлоту", що виконував рейс за маршрутом Владивосток - Москва, сів в аеропорту Хабаровська, а літак авіакомпанії S7, який прямував з Новосибірська в Москву, - в Пермі. Ніхто з пасажирів і членів екіпажу не постраждав. В результаті перевірки слідів вибухівки на борту літаків виявлено не було.

Тим часом в аеропорт Шереметьєво екстрено повернувся Boeing 737 "Аерофлоту", що летів до швейцарського Цюріха. Причиною позапланової посадки стало спрацьовування датчика відмови управління закрилками. Трохи пізніше в Шереметьєво повернувся і A320 "Аерофлоту", що виконував рейс до столиці Болгарії Софії. Відповідно до джерел, літак розвернувся над Білоруссю через спрацював датчика відмови системи попередження зіткнення із землею. Обидві посадки пройшли штатно, постраждалих немає.

У Росії вже кілька тижнів не спадає хвиля анонімних повідомлень про замінування. Об'єктами погроз стають, в основному, школи, приміщення судів і торгові центри. Влада змушена раз у раз евакуювати десятки тисяч людей. За офіційними даними, підгрунтя того, що відбувається не ясна. Загрози надходять переважно по електронній пошті. За вказівкою ФСБ, заблоковано близько десятка іноземних інтернет-служб, по каналах яких імовірно приходять повідомлення про мінування.