В Мінцифри подумали про безпечний інтернет для дітей: переклали німецьку соціальну рекламу

3 березня 2020 року міністерство цифрової трансформації спільно з уповноваженим з прав дитини опублікували соціальний відеоролик щодо необхідності захисту дітей в інтернеті

Відеоролик оприлюднено на YouTube.

Концепція відеоролика полягає в тому, що різноманітні незнайомці – від скінхедів до персонажу комп’ютерних ігор - дзвонять у двері будинку, питають у батьків, де дитина, і безперешкодно прямують до неї. Закінчується відеоролик титрами: "В реальному житті ви б захистили своїх дітей. То чому не захистити їх в інтернеті?". 

Оригінал відео створено Центром Безпечного Інтернету Німеччини. Права належать www.klicksafe.de. Озвучено гуртом Dublicat. 

Радник з питань безпечного Інтернету для дітей при віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Анастасія Дьякова прокоментувала запуск соціальної реклами: 

"Ризики, які існують в офлайні, переходять в онлайн. Ми маємо вчити дітей не тільки, як переходити дорогу на зелене світло, але й тому, як безпечно користуватися інтернетом. Але питання безпеки дітей онлайн не може бути вирішене локально, в межах однієї країни. Важливо об’єднувати зусилля всіх країн світу. Саме тому наші партнери з Німеччини підтвердили ідею надання прав на переклад і адаптацію даного відео".