В українця з коронавірусом немає вірусної пневмонії або інших ускладнень, - Радуцький

Хворого ізольовано у лабораторії. Ускладнень, що супроводжують коронавірус, в нього не виявлено

Про це повідомив у кулуарах Верховної Ради голова комітету  з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, передає Еспресо.TV.

"В Україні зафіксовано один випадок коронавірусу. У місті Чернівці хворий, який 29 числа (лютого) з Італії прилетів до Румунії, а в Румунії сів на свою машину і повертався додому в Україну, на кордоні України був зупинений санітарним контролем. У нього була підвищена температура, сухий кашель", - розповів нардеп.

За його словами, хворого з підозрою на  COVID-19 відразу відправили у домашню ізоляцію під контроль сімейного лікаря.

За словами хворого, він ні з ким не контактував, і його стан був задовільний.

"Після того, 1 числа, коли йому стало трошки гірше, його госпіталізували: сімейний лікар направив до нього спеціалізовану машину, яка його доправила до інфекційного відділення, де спочатку були проведені тести на один, другий грип, і вони були негативні. Після того був зроблений тест на коронавірус у референс-лабораторії в місті Києві, і та лабораторія підтвердила випадок коронавірусу. Людина в задовільному стані. Ускладнень тих, які можуть виникати при цьому, а це вірусна пневмонія, в нього, на щастя, поки немає", - зазначив Радуцький.