Для фундаментальних змін в охороні здоров’я потрібно більше, ніж півроку, - Скалецька про свою відставку

Свою відставку прокоментувала голова Міністерства охорони здоров'я Зоряна Скалецька

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Особисто для мене головним питанням є не посада, а продовження реформ в Україні. Зокрема, найважливішої та найскладнішої з них – реформа системи охорони здоров’я.Тому для мене надзвичайно важливо, щоб на цю посаду була призначена людина, яка відстоюватиме продовження зміни в нашій системі. Адже ця реформа є неминучою та вкрай необхідною як елемент національної безпеки, як гарантія збереження здоров’я українців", - написала Скалецька.

Вона наголосила, що для того, щоб провести фундаментальні зміни в системі охорони здоров’я, потрібно більше часу, ніж півроку. 

"За ці 6 місяців роботи в непростих умовах нам вдалося підготувати лікарні та провести перший етап контрактування лікарень для надання медичної допомоги. Вдалося досягнути суттєвого прогресу в окремих галузях: це, передусім, трансплантологія, вакцинація, екстрена допомога. Розроблено стратегію подолання онкологічних захворювань", - зазначила Скалецька.

Також вона подякувала президенту України Володимиру Зеленському "за можливість служити своїй країні на цій посаді та за добрі слова", сказані сьогодні з трибуни Верховної Ради. Скалецька побажала своїм колегам та наступнику наснаги на посаді голови Міністерства охорони здоров’я.

"Щиро дякую своїй команді. Моїм заступникам Андрію Семиволосу, Віктору Ляшку, Дмитру Ковалю, Дмитру Луферу, Ірині Шевченко, Інні Солодкій, а також всім працівникам Міністерства охорони здоров'я, які жили проблемами української медицини і віддавали весь свій досвід та сили для того, щоб рухати реформу вперед", - написала Скалецька.

А також додала, що в будь-якому статусі залишиться адвокатом медичної реформи. Вона продовжить роботу в цій галузі, але як експерт.