Кулебу та Пристайка в новому Кабміні поміняють місцями, - Верещук

Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту кандидатуру Дмитра Кулеби для призначення міністром закордонних справ, а чинний міністр Вадим Пристайко має бути призначений на його посаду віцепрем'єра

Про це повідомила журналістів глава підкомітету з державної безпеки та оборони комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук, повідомляє Еспресо.TV.

При цьому, за словами Верещук, діючий глава МЗС Вадим Пристайко не йде з уряду - він обійме посаду, яку зараз займає Кулеба, тобто стане віцепрем'єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

"Окремо буде міністра оборони проголосовано і міністра закордонних справ. Ви побачили, що не можна голосувати за одну людину в якості віце-прем'єра з питань європейської інтеграції та міністра закордонних справ. Тому главою МЗС буде Кулеба, а віце-прем'єром з питань європейської інтеграції буде Пристайко", - сказала Верещук

"Ми будемо голосувати пакетно, але з переліком посад і прізвищ. Тобто ті прізвища, які будуть прочитані - вони будуть проголосовані", - додала депутат.