13 танків і 40 "Градів": ОБСЄ зафіксувала порушення окупантами умов розведення сил

У звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ оприлюднена інформація, що розташування озброєння окупантів порушують домовленості про розведення сил

Про це повідомляє прессцентр штабу ООС.

У звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 4 березня 2020 року оприлюднена інформація, що 2 березня БПЛА малого радіусу дії на тимчасово окупованій території Луганської області зафіксував 20 реактивних систем залпового вогню ("Град") біля населеного пункту Краснолуцький, 7 реактивних систем залпового вогню ("Град") на полігоні біля населеного пункту Міусинськ, 7 реактивних систем залпового вогню ("Град") на території об’єкту на південний захід від населеного пункту Садовий.

3 березня патруль Місії зафіксував 6 реактивних систем залпового вогню ("Град"), що рухалися в південному напрямку дорогою на південний захід від населеного пункту Іванівка Луганської області. Зазначене озброєння було розміщене з порушенням ліній відведення.

2 березня БПЛА малого радіуса дії зафіксував 11 танків (Т-64Б/Т-64БМ – 8 од., Т-72 – 3 од.), 10 самохідних гаубиць ("Гвоздика") та 12 буксируваних гаубиць ("Жаба") на полігоні біля населеного пункту Міусинськ, а 3 березня патруль Місії зафіксував 2 танка (Т-72) на полігоні біля населеного пункту Круглик. Зазначене озброєння було розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання.