Крок до особистого контролю над телерадіопростором, - В'ятрович про звільнення Зеленським членів Нацради

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Володимир В'ятрович прокоментував кадрові зміни від президента Володимира Зеленського в Нацраді з питань телебачення і радіомовлення

Про це він написав у Facebook.

Зеленський достроково звільнив з посад усіх 4 призначених за президентською квотою членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Нацрада - це головний орган, який видає й продовжує ліцензії телеканалам і радіостанціям і взагалі регулює український телерадіопростір, і загалом у ній 8 членів – 4 від президента і 4 від Верховної Ради.

"Зеленський не лише замінив "нові обличчя" в своєму уряді старими кадрами режиму Януковича, але й зробив ще один крок до встановлення особистого контролю над телерадіопростором",-  написав нардеп.

Він зазначив, що вигнавши всіх 4 своїх представників за буцімто "незадовільну роботу", Зеленський тут же знову призначив 2 із цих 4 "незадовільних" - Валентина Коваля і Юрія Зіневича членами Нацради. 

"Вся ця операція робилася лише для того, щоб викинути з Нацради Сергія Костинського та Уляну Фещук, які стояли на позиціях захисту українського інформаційного простору. Очевидно, що всі кадрові чистки, які Зеленський влаштовує і в уряді, і в правоохоронних органах, і в Нацраді, спрямовані на посилення авторитарного режиму Зеленського і розворот України на промосковський курс", - висловився В'ятрович.