Не вірте, що у нас президент, його офіс, уряд - не корупціонери, - Княжицький

Корупція у вищих щаблях влади в Україні не зменшилася, про що свідчить зокрема голосування так званих непартійних депутатських груп у Верховній Раді

Про це заявив у Facebook народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький.

"Чи є високопосадова корупція в Україні? Багато хто каже: ні, президент і уряд не корупціонери! Але відповідь проста. Чиїми голосами призначаються і знімаються уряди в Україні? "Європейська Солідарність", "Голос", "Батьківщина" і навіть ОПЗЖ з тих чи інших, очевидно протилежних, але політичних міркувань у цьому участі не беруть. Бо вони представляють партії, які не можуть голосувати за уряд, не входячи в коаліцію. Адже тоді згодом їм доведеться нести політичну відповідальність за рішення уряду. Натомість так звані непартійні депутатські групи голоси дають. А в коаліцію не йдуть. Чому? Їх цікавить не політика , а гроші. Для олігархів- власників груп чи для себе не важливо. А якщо існують тіньові гроші, існує корупція. Тому не вірте, що у нас президент, його офіс, уряд - не корупціонери", - написав Княжицький.

Народний депутат також зазначив, що про корумпованість чинної української влади свідчить і погіршення положення країни у міжнародних рейтингах.

"Кожен на власні очі може бачити, що корупційність влади не зменшилася ні на йоту. Навпаки. Тому і погіршилося місце України у міжнародних рейтингах індексу корупції", - додав Княжицький.