"Політична розправа над опонентами": нардеп від "Голосу" про можливе призначення генпрокурором Іонушаса або Венедіктової

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин вважає, що на посаду Генпрокурора хочуть призначити екснардепа "Слуги народу", в.о. голови ДБР Ірину Венедіктову або нардепа від "СН" Сергія Іонушаса, щоб вести політичну розправу над опонентами.

Про це він сказав журналістам у кулуарах парламенту, передає Цензор.НЕТ.

"У жодному випадку партія "Голос" не буде підтримувати відставку пана Рябошапки. У мене надзвичайно велика кількість питань до нього, але та аргументація, яка наводиться в постанові, чітко показує - це політична розправа", - заявив він.

Він оцінив можливих кандидатів на посаду керівника Офісу генпрокурора. 

"Якщо буде поставлена ​​пані Венедіктова, як це зараз найбільш поширене в кулуарах, або пан Іонушас, то це будуть люди поставлені з однією метою - політичною розправою над опонентами, опозицією. Чому ставлять людей, які є членами списку на правоохоронні посади - ми це бачимо зараз у ситуації з ДБР: справи проти Федини, справи проти Порошенка, проти Парубія за 2 травня 2014 року в Одесі. Це все факт того, що зараз заміна правоохоронців потрібна не для боротьби з корупцією, а насправді - боротьби з політичними опонентами", - сказав Юрчишин.

 

 
 

Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3179600