Якщо задовольнити інтереси Коломойського і путіноїдів, то Україна опиниться під ударом, - Ар'єв

Депутат від "Європейської солідарності" Володимир Ар'єв прокоментував зміни в уряді

Про це він розповів в ефірі програми "Політклуб з Віталієм Портниковим", передає Еспресо.TV.

"Всі дивилися серіал "Слуга народу"? Я не дивився, але, мабуть, подивлюся. Все, що відбувається воно якось повторюється в реальності. Він проходить ті самі етапи. От зараз етап, коли Голобородько стоїть з представником МВФ і каже: "Ідіть ви в ж*пу". Те, що відбулося і вчора і сьогодні - це був той епізод, де Голобородько каже такий вислів і кидає папери. Те, що Уманського призначили міністром фінансів і забрали Маркарову, те, що попри всі заяви наших західних партнерів і застереження, висловили недовіру генпрокурору, власне, призведе до того, що хоче і група олігархів, зокрема, на чолі з Коломойським і путінята, путіноїди, які є з фракції "Слуга народу" і вся фракція "ОПЗЖ". Вони хочуть проводити політику ізоляціонізму України", - заявив Ар'єв.

За його словами, ця політика вигідна тільки Кремлю. Україна опиниться з ним один на один, а Захід розчарується і закриє співпрацю з МВФ. А після припинення співпраці з МВФ підуть і інвестори, і ті, хто вкладали облігації внутрішньої державної позики.

"А це призведе до падіння валюти, плюс накладається економічна криза, яка насувається. Без допомоги і співпраці з МВФ буде просто колапс. І в цьому колапсі, виявляється, є ті, хто можуть дуже класно виграти на дефолті. Пам'ятаєте, Коломойський колись говорив, що "дефолт - це непогано". Якщо задовольнити інтереси Коломойського і путіноїдів сьогодні, то ми поставимо Україну під удар", - додав Ар'єв.

  • Нагадаємо, Рада відправила у відставку генерального прокурора Рябошапку.
  • Рада звільнила Гончарука з посади прем'єрміністра.