"Напрацювався, у відставку": соцмережі реагують на заяву Шмигаля про подачу води до окупованого Криму

Заява новопризначеного прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про необхідність відновлення постачання води до окупованого Росією Криму викликала обурення серед українців

Еспресо.TV представляє добірку дописів українців у соцмереж із цього питання.

"Шмигаль каже, що треба подавати воду в Крим. Цей чоловічина так само говорить, що головне мир, коли його запитали про матеріальну відповідальність Росії за агресію та окупацію. Шмигаль - ідіот або зрадник. Напрацювався, у відставку", - написав активіст "Руху опору капітуляції" Михайло Басараб.

"Це просто нонсенс, це треба не мати клепки в голові, або це спланована провокація. Денис Шмигаль виступив за відновлення подачі води в окупований РФ Крим. Я думаю мені не треба вам пояснювати, що за міжнародним правом, відповідальність за окуповану територію несе країна окупант. Повністю за все, за воду, за соціальне забезпечення, за пенсії та ще довго можна перелічувати. У мене два варіанти, або Шмигаль почав курс який запланували на відновлення миру з РФ, або це знов зняття реакції суспільства, подивитись, проковтнуть чи ні. Погано почав, погано закінчить", - написав координатор організації "Стоп Терор" Семен Кабакаєв.

"Перша ініціатива "нового" уряду "міцних господарників" - відновити водопостачання в окупований Крим. Шмигаль щойно заявив в прямому ефірі. Причому судячи з контексту сказаного, він слабо розуміє ситуацію чи просто не знає, що Північно-Кримський канал перекритий ще з 2014 року ("дамбою Мохника") - "ми не збираємося перекривати воду", "ми не хочемо створити гуманітарну катастрофу" і т. д. Жесть", - написав екснардеп Андрій Іллєнко.

"Не спішіть кидати каміння в нового премьєра. Він лише ретранслятор з голови Зеленського. Далі буде. І коли рейтинг Шмигаля почне наближатися до нуля об нього витруть ноги як об Гончарука. А Бубочка ритуально буде посміхаться, обніматься в натовпі та інколи хмурити брови, на камеру звичайно. п. с. завтра вони можуть оголосити, що подача в Крим води поверне наших полонених", - написав користувач Олег Медуниця.

"Не тільки треба воду дати в Крим, як пропонує новоявлений прем‘єр Шмигаль. Треба ще й доплатити, щоб взяли. Ну, щоб цей парад абсурду виглядав завершеною картиною", - написав журналіст Віктор Шлінчак.

"Шмигаль на "Право на владу" заявив, що готовий подати воду в Крим. У випадку, якщо так станеться - це державна зрада. Крапка", - написав користувач Назар Приходько.