"Проглядається російський слід": депутатка від "Голосу" про новий уряд

Нардеп від "Голосу" Наталя Піпа прокоментувала, чому фракція покинула залу Верховної Ради під час голосування щодо відставки експрем'єра Олексія Гончарука

Про це вона розповіла в ефірі програми "Тиждень з Марією Гурською", передає Еспресо.TV.

"Ми покинули, тому що нашою вимогою, що є дозволено конституцією було не пакет, не поіменне голосування. З тим, як мало би бути голосування, що ми за три дні повинні були почути імена міністрів, їхню програму, бо важливо ж не те, як називається міністр, а що він здійснить. Власне цього ми і вимагали. В результат і ми отримали написаний на коліні неповний список, в якому, наприклад, міністр охорони здоров’я Ємець працював при уряді Януковича, Гутцайт має бізнес в Росії. І відповідно це ті речі, які ми вважаємо неприпустимими. Там дуже проглядає російський слід", - сказала Піпа.

Вона додала, що "Голос" не підтримував уряд Гончарука, але те, що відбулося, вважають неприпустимим.

"Весь день наполягали на поіменному голосуванні, тоді б можна було дізнатись оцінку кожного з членів Кабміну, яких пропонували, зокрема,  міністра Авакова, але ми чули від Зеленського, що його не буде у жодному уряді. Точно його б і не мало бути у другому. Саме це було причиною, чому ставили пакетне голосування, ми вважаємо. Тому ми порівнювали це з тим, що нам дають котів в мішку всій країні", - сказала депутатка.

За її словами, новий уряд - це нова програма, але ніхто не знає в чому вона полягає.